Luxusní šohajky z Ledových kaštanů
12. 9. 2025
Na přípravu tohoto nepečeného cukroví můžete běžně použít čokoládu na vaření či hořkou čokoládu. Mnozí ale tvrdí, že nejlepší je rozpustit Ledové kaštany.
Ingredience:
Čokoláda
- 200 g Ledových kaštanů
- 80 g ztuženého rostlinného tuku
- 1 PL moučkového cukru
- 1 PL neslazeného kakaového prášku
Náplň
- 120 g mletých vlašských ořechů
- 120 g moučkového cukru
- 60 g ztuženého rostlinného tuku
- 50 ml rumu
Postup:
- V hrnci na mírném ohni rozpusťte tuk a smíchejte ho s rumem, cukrem a ořechy.
- Vše důkladně promíchejte.
- Když směs zhoustne, odstavte ji.
- Po vychlazení z ořechové náplně vytvořte ručně nebo s pomocí lžičky malé kuličky, které vložte na 5-10 minut do ledničky.
- Ledové kaštany, tuk, kakaový prášek a moučkový cukr rozpusťte ve vodní lázni.
- Následně nalijte malé množství rozpuštěné čokoládové směsi do papírových košíčků.
- Na čokoládu vložte ořechovou kuličku a opět zalijte čokoládou.
- Šohajky vložte do ledničky a nechte důkladně ztuhnout.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup