E-shop vánoční osvětlení

Luxusní šohajky z Ledových kaštanů  

12. 9. 2025

Na přípravu tohoto nepečeného cukroví můžete běžně použít čokoládu na vaření či hořkou čokoládu. Mnozí ale tvrdí, že nejlepší je rozpustit Ledové kaštany.

Ingredience:

Čokoláda

  • 200 g Ledových kaštanů
  • 80 g ztuženého rostlinného tuku
  • 1 PL moučkového cukru
  • 1 PL neslazeného kakaového prášku

Náplň

  • 120 g mletých vlašských ořechů
  • 120 g moučkového cukru
  • 60 g ztuženého rostlinného tuku
  • 50 ml rumu

Postup:

  1. V hrnci na mírném ohni rozpusťte tuk a smíchejte ho s rumem, cukrem a ořechy.
  2. Vše důkladně promíchejte.
  3. Když směs zhoustne, odstavte ji.
  4. Po vychlazení z ořechové náplně vytvořte ručně nebo s pomocí lžičky malé kuličky, které vložte na 5-10 minut do ledničky.
  5. Ledové kaštany, tuk, kakaový prášek a moučkový cukr rozpusťte ve vodní lázni.
  6. Následně nalijte malé množství rozpuštěné čokoládové směsi do papírových košíčků.
  7. Na čokoládu vložte ořechovou kuličku a opět zalijte čokoládou.
  8. Šohajky vložte do ledničky a nechte důkladně ztuhnout.
Šuhajky připravené z rozpuštěných ledových kaštanů.
zdroj: ghirardelli.com

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (30 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *