E-shop vánoční osvětlení

Mandlové cukroví s kokosem a čokoládou

12. 9. 2025

Pokud máte rádi mandle v čokoládě, máte se na co těšit. A co takhle pařížské rohlíčky s polevou? Připravte si je podle našich receptů.

Co budeme potřebovat

  • 280 g másla (změkčeného)
  • 80 g cukru
  • 360 g jemně nasekaných mandlí
  • 1-1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 300 g hladké mouky
  • 60 g kakaa
  • špetka soli
  • 150 g čokolády (rozpuštěné)
  • 1 až 2 lžíce moučkového cukru
  • slazený strouhaný kokos

Postup

  • Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr.
  • Zašlehejte mandle a vanilku.
  • V jiné míse prošlehejte mouku, kakao a sůl, postupně zašlehejte do směsi másla a cukru.
  • Nechte v lednici zakryté odpočinout alespoň 2 hodiny.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Vytvarujte rohlíčky, které umístěte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte 10–12 minut.
  • Polovinu mandlových rohlíčků namáčejte v rozpuštěné čokoládě a posypte kokosem.
  • Nenamočené konce poprašte cukrem.
Rohlíčky s mandlemi obalené v čokoládě.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (26 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *