Mandlové cukroví s kokosem a čokoládou
12. 9. 2025
Pokud máte rádi mandle v čokoládě, máte se na co těšit. A co takhle pařížské rohlíčky s polevou? Připravte si je podle našich receptů.
Co budeme potřebovat
- 280 g másla (změkčeného)
- 80 g cukru
- 360 g jemně nasekaných mandlí
- 1-1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 300 g hladké mouky
- 60 g kakaa
- špetka soli
- 150 g čokolády (rozpuštěné)
- 1 až 2 lžíce moučkového cukru
- slazený strouhaný kokos
Postup
- Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr.
- Zašlehejte mandle a vanilku.
- V jiné míse prošlehejte mouku, kakao a sůl, postupně zašlehejte do směsi másla a cukru.
- Nechte v lednici zakryté odpočinout alespoň 2 hodiny.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Vytvarujte rohlíčky, které umístěte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte 10–12 minut.
- Polovinu mandlových rohlíčků namáčejte v rozpuštěné čokoládě a posypte kokosem.
- Nenamočené konce poprašte cukrem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě