E-shop vánoční osvětlení

Mandlové dortoletky 

12. 9. 2025

A zde máme opět obměnu v podobě dortěnek s mandlemi.

Ingredience:

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g změklého másla

Na krém:

  • 3 vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • 250 g změklého másla

K dokončení:

  • 150 g mandlových půlek
  • 100 ml rumu
  • čokoláda a tuk polevu

Postup:

  • Ze surovin si zpracujeme těsto, které necháme alespoň 30 minut v lednici odležet. 
  • Pak si z těsta vyválíme cca 4 mm tlustou placku a vykrajujeme kolečka. 
  • Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut. 
  • V mezičase si nachystáme krém. 
  • Vejce si s cukrem nad vodní lázní vyšleháme do husté pěny. 
  • Po vychlazení je vmícháme do vyšlehaného másla s rumem. 
  • Kolečka slepujeme krémem a máčíme v čokoládě. 
  • Navrch dáváme půlky mandlí. 
Brabantské dortíčky s čokoládou a mandlemi.
Zdroj: web.billa.sk

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (32 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *