E-shop vánoční osvětlení

Mandlovo skořicoví šneci

12. 9. 2025

Cukroví se skořicí k zimě prostě patří. Vůně skořice, svařené víno nebo horká čokoláda a vánoční atmosféra nás zasáhne naplno. Abyste si ji tedy mohli náležitě vychutnat, budete potřebovat:

Ingredience:

Na těsto:

  • 200 g mandlové mouky
  • 100 g změklého másla
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 50 g cukru
  • Špetka soli
  • 1 vejce
  • 2 lžíce jogurtu

Na náplň:

  • 80 g změklého másla
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 2 lžíce skořice
  • 3 lžíce cukru
  • Kůra z půlky pomeranče

Postup:

  • Mandlovou mouku smíchejte s máslem, práškem do pečiva, cukrem, solí, vejcem a jogurtem do hladkého těsta.
  • Těsto vyválejte na pomoučené pracovní desce na tloušťku asi 0,5 cm.
  •  Rozpusťte máslo na pánvi a přidejte pomleté vlašské ořechy, skořici, cukr, pomerančovou kůru a promíchejte. Nechte směs dobře vychladnout a vyválené těsto s ní potřete.
  • Potřené těsto smotejte a nakrájejte na plátky silné asi 0,5 cm.
  • Naskládejte je na plech vyložený papírem na pečení.
  • Předehřejte troubu na 180 ° C a pečte smotané šneky asi10 minut.

Do skořicové náplně můžete místo vlašských ořechů přidat jakékoli jiné ořechy, mák nebo třeba kokos.

Mandlovo skořicoví šneci na dřevěném prkýnku s celou skořicí.
Zdroj: ihr-wellness-magazin.de

Autor článku Kateřina Apostolidisová

Vánoce miluju už od dob, kdy jsem byla dítě. Pohádky, stromeček, kapr se salátem, cukroví...asi mě to nikdy neomrzí. Jsou jednou z mála věcí, proč mám ráda zimu. A snad i vy si během těch předvánočních příprav najdete na našich stránkách něco, co vás potěší a inspiruje.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (22 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *