Mandlovo skořicoví šneci
12. 9. 2025
Cukroví se skořicí k zimě prostě patří. Vůně skořice, svařené víno nebo horká čokoláda a vánoční atmosféra nás zasáhne naplno. Abyste si ji tedy mohli náležitě vychutnat, budete potřebovat:
Ingredience:
Na těsto:
- 200 g mandlové mouky
- 100 g změklého másla
- 1/2 balení prášku do pečiva
- 50 g cukru
- Špetka soli
- 1 vejce
- 2 lžíce jogurtu
Na náplň:
- 80 g změklého másla
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce skořice
- 3 lžíce cukru
- Kůra z půlky pomeranče
Postup:
- Mandlovou mouku smíchejte s máslem, práškem do pečiva, cukrem, solí, vejcem a jogurtem do hladkého těsta.
- Těsto vyválejte na pomoučené pracovní desce na tloušťku asi 0,5 cm.
- Rozpusťte máslo na pánvi a přidejte pomleté vlašské ořechy, skořici, cukr, pomerančovou kůru a promíchejte. Nechte směs dobře vychladnout a vyválené těsto s ní potřete.
- Potřené těsto smotejte a nakrájejte na plátky silné asi 0,5 cm.
- Naskládejte je na plech vyložený papírem na pečení.
- Předehřejte troubu na 180 ° C a pečte smotané šneky asi10 minut.
Do skořicové náplně můžete místo vlašských ořechů přidat jakékoli jiné ořechy, mák nebo třeba kokos.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup