E-shop vánoční osvětlení

Masarykovo cukroví s rumem

12. 9. 2025

Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. 

Co budete potřebovat

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 200 g lískových oříšků 
  • rum pro vůni

Postup

  • Ořechy dejte asi na hodinu do rumu.
  • Potom je v kuchyňském robotu nasekejte na hrubo.
  • Všechny suroviny smíchejte a nechte uležet do druhého dne. 
  • Těsto vyválejte a vykrajujte různé tvary. 
  • Cukroví dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ho v troubě předehřáté na 150 stupňů Celsia, dokud není zlatavé.
  • Nechte vychladnout a obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
  • Nechte si chutnat!
Oříšková kolečka v ozdobné dóze.
www.receptyakeber.blogspot.com

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (47 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *