Masarykovo cukroví s rumem
12. 9. 2025
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr.
Co budete potřebovat
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 200 g lískových oříšků
- rum pro vůni
Postup
- Ořechy dejte asi na hodinu do rumu.
- Potom je v kuchyňském robotu nasekejte na hrubo.
- Všechny suroviny smíchejte a nechte uležet do druhého dne.
- Těsto vyválejte a vykrajujte různé tvary.
- Cukroví dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ho v troubě předehřáté na 150 stupňů Celsia, dokud není zlatavé.
- Nechte vychladnout a obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
- Nechte si chutnat!

Podobné články
           
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
           
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
           
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
           
      
Vánoční kešu rohlíčky
           
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
           
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
           
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě
           
      
Bezlepkové pařížské rohlíčky s čokoládovým krémem
           
      
 
        