E-shop vánoční osvětlení

Matcha makronky plněné krémem z bílé čokolády

12. 9. 2025

Dokonalé makronky jsou stále oblíbenější a není se čemu divit! Sice jejich příprava není nejjednodušší, ale s naším návodem to zvládne i začátečník. Vychutnejte si luxusní kombinaci hořko-sladké chuti. 

Co budete potřebovat

Na skořápky:

  • 45 g mletých mandlí
  • 3 g matcha prášku
  • 45 g moučkového cukru
  • 40 g vaječných bílků
  • 40 g krystalového cukru

Na náplň:

  • 75 ml smetany ke šlehání
  • 125 g bílé čokolády
  • 30 g másla
  • 5 g matcha prášku

Postup

  • Nejprve si připravte skořápky.
  • Do mísy prosejte mleté mandle, matcha prášek a moučkový cukr.
  • Pokud v sítu zůstanou velké kusy mletých mandlí, zlikvidujte je.
  • Do velké čisté mísy přidejte bílky a pomocí elektrického mixéru je vyšlehejte do pěny.
  • Pomalu přidávejte krystalový cukr a šlehejte do tuhých vrcholů.
  • Volitelně přidejte potravinářské barvivo dle vlastního výběru a prošlehejte.
  • Do bílků vmíchejte ve 2 – 3 přídavcích prosáté mleté mandle s matcha práškem a moučkovým cukrem.
  • Začněte směs jemně skládat a pomocí špachtle v ní vytvořte písmeno J.
  • Jakmile se suché ingredience spojí s pusinkami, můžete z těsta začít vytlačovat vzduch tak, že ho při překládání přitlačíte ke stranám mísy.
  • Skládejte, dokud není těsto lesklé a nemá hustou konzistenci.
  • Přeneste těsto do cukrářského sáčku s kulatým hrotem a na plech vyložený pečícím papírem nanášejte cca 4 cm kolečka.
  • Nechte 1-2 hodiny zaschnout.
  • Pečte v předehřáté troubě na 140°C po dobu 10-15 minut.
  • Skořápky jsou hotové, když s nimi zatřesete a nebudou se hýbat.
  • Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  • Nyní si připravte náplň.
  • Bílou čokoládu nahrubo nasekejte a dejte do velké mísy spolu s matcha práškem.
  • Smetanu zahřejte na sporáku nebo v mikrovlnné troubě.
  • Bílou čokoládu zalijte horkou smetanou a mísu přikryjte talířem – neche 5 minut odležet.
  • Sundejte talíř a míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
  • Přidejte máslo a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
  • Dejte na 2 hodiny do lednice ztuhnout.
  • Vyndejte náplň z lednice a dejte ji do cukrářského sáčku.
  • Do středu makronkové skořápky naneste kopeček náplně a přiklopte další skořápkou odpovídající velikosti.
  • Užijte si to!
Makronky s chutí zeleného čaje plněné krémem z bílé čokolády.
www.zhangcatherine.com

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (16 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *