Měkké linecké kokosové cukroví
12. 9. 2025
Pro milovníky této exotické dobroty – kokosu.
Ingredience:
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
Na náplň:
- 150 ml mléka
- 80 g strouhaného kokosu
- 100 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 80 g mletých piškot
Na dozdobení:
- čokoláda
Postup:
- Suroviny na těsto si spolu vypracujeme.
- Z těsta vyválíme tenkou 4mm placku, ze které vykrajujeme libovolné tvary.
- Pečeme na 180 °C asi 8 minut.
- Mezitím si nachystáme krém.
- Kokos a cukr zalijeme horkým mlékem a necháme vychladnout.
- Pak přidáme mleté piškoty, vychlazené máslo a vymícháme do krému.
- Po vychlazení cukroví spojujeme krémem a obalujeme v čokoládové polevě.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup