Mocca oválky s čokoládou
12. 9. 2025
Patříte mezi milovníky kávy a čokolády? V tom případě si toto cukroví zamilujete!
Ingredience:
- 230 g hladké mouky
- 160 g másla
- 120 g cukru krupice
- 10 g instantní kávy
- 2 lžičky espressa
- hořká čokoláda
- posypky na ozdobu
Postup:
- V mixéru vyšlehejte máslo a moučkový cukr dohladka.
- Rozpusťte polovinu množství instantní kávy ve dvou lžičkách espressa a přidejte ji do másla a cukru.
- Promíchejte.
- Když se vytvoří krémová směs, přidejte prosátou mouku a zbylý kávový prášek.
- Vypracujte v těsto, které následně zabalte do potravinové fólie, a vložte přes noc do ledničky.
- Následující den těsto vyválejte na tloušťku cca 5 mm.
- Pomocí oválného vykrajovátka vykrájejte tvary a vykládejte je na plech s pečicím papírem.
- Následně plechy vložte na 10 minut do ledničky.
- Předehřejte si troubu na 170°C a pečte 12-15 minut dozlatova.
- Po vychladnutí mocca oválky přelijte rozpuštěnou hořkou čokoládou a ozdobte posypkami.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup