E-shop vánoční osvětlení

Mocca oválky s čokoládou

12. 9. 2025

Patříte mezi milovníky kávy a čokolády? V tom případě si toto cukroví zamilujete!  

Ingredience:

  • 230 g hladké mouky
  • 160 g másla
  • 120 g cukru krupice
  • 10 g instantní kávy
  • 2 lžičky espressa
  • hořká čokoláda
  • posypky na ozdobu

Postup:

  1. V mixéru vyšlehejte máslo a moučkový cukr dohladka.
  2. Rozpusťte polovinu množství instantní kávy ve dvou lžičkách espressa a přidejte ji do másla a cukru.
  3. Promíchejte.
  4. Když se vytvoří krémová směs, přidejte prosátou mouku a zbylý kávový prášek.
  5. Vypracujte v těsto, které následně zabalte do potravinové fólie, a vložte přes noc do ledničky.
  6. Následující den těsto vyválejte na tloušťku cca 5 mm.
  7. Pomocí oválného vykrajovátka vykrájejte tvary a vykládejte je na plech s pečicím papírem.
  8. Následně plechy vložte na 10 minut do ledničky.
  9. Předehřejte si troubu na 170°C a pečte 12-15 minut dozlatova.
  10. Po vychladnutí mocca oválky přelijte rozpuštěnou hořkou čokoládou a ozdobte posypkami.
Klasické moka oválky s čokoládovou polevou.
zdroj: saltandoinpadella.com

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (18 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *