Moka kolečka ve stylu sušenek Oreo
12. 9. 2025
Na pohled velmi zajímavé a netradiční cukroví připomínající oblíbené sušenky. Vyzkoušejte, uvidíte, že na něm není nic složitého!
Ingredience:
- 130 g hladké mouky
- 2 PL kukuřičné mouky
- 125 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 50 g kakaového prášku + další na poprášení
- 1 PL instantní nebo čerstvě namleté kávy
- 1 PL uvařené kávy
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
Krém
- 150 g másla
- 350 g moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup:
- Do mísy prosejte mouku, kukuřičnou mouku a kakaový prášek a přimíchejte kávu a jedlou sodu.
- V jiné míse s pomocí elektrického šlehače vyšlehejte máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny.
- Přidejte polovinu moučné směsi, šlehejte, dokud se nespojí, a poté přidejte zbývající moučnou směs a uvařenou kávu.
- Důkladně promíchejte a vypracujte do podoby těsta.
- Desku i těsto posypejte kakaovým práškem.
- Těsto vyválejte na tloušťku cca 3 mm.
- Pomocí vykrajovátka vykrájejte kolečka.
- Odřezky podle potřeby shromážděte a znovu vyválejte.
- Mocca cukroví naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
- Pečte přibližně 10 minut a poté nechte vychladnout.
- Mezitím si připravte máslový krém.
- Vyšlehejte máslo, moučkový cukr a vanilkového extraktu do světlé a krémové konzistence.
- Následně k sobě pomocí krému vždy slepte dvě ploché strany mocca cukroví.

Linecké cukroví má mnoho podob, inspirujte se i dalšími recepty na linecké cukroví. Upečte si ho i v bezlepkové nebo dia podobě.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě