E-shop vánoční osvětlení

Myslivecké knoflíčky s mandlemi

12. 9. 2025

Aby to co do variací nebylo málo, máme tu také verzi s mandlovo-bílkovou krustou. 

Ingredience:

  • 180 g hladké mouky
  • 90 g změklé Hery
  • 2 žloutky
  • 25 g cukru moučky
  • 1 lžíce mléka

Na sněhovou čepičku: 

  • 2 vaječné bílky
  • špetka soli
  • 100 g cukru moučky
  • 100 g loupaných mandlí
  • celé mandle (nebo půlky) na ozdobu (mletých)

Postup:

  • Z mouky, Hery, žloutků, cukru a mléka si vypracujeme těsto. 
  • Zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice odpočívat aspoň na 30 minut. 
  • Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh.
  • Postupně zašleháme cukr po lžících. 
  • Ve finále přidáme najemno namleté mandle.
  • Těsto si vyválíme na 3 mm tenkou placku a vykrajujeme kolečka o průměru zhruba 3 cm. 
  • Tvary skládáme na plech vyložený pečicím papírem. 
  • Na vrch pomocí zdobicího sáčku dáme bílkový krém. 
  • Ozdobíme mandlí. 
  • Pečeme při 200°C asi 8 minut.
Mandlové cukroví s bílkovým povrchem.
Zdroj: thespurceeats.com

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (14 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *