Myslivecké knoflíčky s mandlemi
12. 9. 2025
Aby to co do variací nebylo málo, máme tu také verzi s mandlovo-bílkovou krustou.
Ingredience:
- 180 g hladké mouky
- 90 g změklé Hery
- 2 žloutky
- 25 g cukru moučky
- 1 lžíce mléka
Na sněhovou čepičku:
- 2 vaječné bílky
- špetka soli
- 100 g cukru moučky
- 100 g loupaných mandlí
- celé mandle (nebo půlky) na ozdobu (mletých)
Postup:
- Z mouky, Hery, žloutků, cukru a mléka si vypracujeme těsto.
- Zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice odpočívat aspoň na 30 minut.
- Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh.
- Postupně zašleháme cukr po lžících.
- Ve finále přidáme najemno namleté mandle.
- Těsto si vyválíme na 3 mm tenkou placku a vykrajujeme kolečka o průměru zhruba 3 cm.
- Tvary skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Na vrch pomocí zdobicího sáčku dáme bílkový krém.
- Ozdobíme mandlí.
- Pečeme při 200°C asi 8 minut.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě