Nakládaný vánoční kapr na grilu
12. 9. 2025
Rychlý recept na vánočního kapra připravíte i pomocí grilu. Pokud máte doma nějaký po ruce, vyzkoušejte. Budete sami překvapeni.
Ingredience:
- podkovy z 1 středně velkého kapra
Na marinádu:
- 50 ml oleje
- 2 větvičky čerstvého tymiánu
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- citronová šťáva
- sůl
- mletý pepř černý
Postup:
- Tymián si nasekáme na drobno, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a promícháme s olejem se šťávou z citronu.
- Touto směsí potíráme každou podkovu z obou stran.
- Necháme marinovat v chladu alespoň 2 hodiny.
- Pak pečeme na rozpáleném grilu asi 4 minuty z každé strany

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě