Nakládaný vánoční kapr na grilu
12. 9. 2025
Rychlý recept na vánočního kapra připravíte i pomocí grilu. Pokud máte doma nějaký po ruce, vyzkoušejte. Budete sami překvapeni.
Ingredience:
- podkovy z 1 středně velkého kapra
Na marinádu:
- 50 ml oleje
- 2 větvičky čerstvého tymiánu
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- citronová šťáva
- sůl
- mletý pepř černý
Postup:
- Tymián si nasekáme na drobno, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a promícháme s olejem se šťávou z citronu.
- Touto směsí potíráme každou podkovu z obou stran.
- Necháme marinovat v chladu alespoň 2 hodiny.
- Pak pečeme na rozpáleném grilu asi 4 minuty z každé strany

Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.