E-shop vánoční osvětlení

Nakládaný vánoční kapr na grilu

12. 9. 2025

Rychlý recept na vánočního kapra připravíte i pomocí grilu. Pokud máte doma nějaký po ruce, vyzkoušejte. Budete sami překvapeni. 

Ingredience:

  • podkovy z 1 středně velkého kapra

Na marinádu:

  • 50 ml oleje
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • citronová šťáva
  • sůl
  • mletý pepř černý

Postup:

  • Tymián si nasekáme na drobno, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a promícháme s olejem se šťávou z citronu. 
  • Touto směsí potíráme každou podkovu z obou stran. 
  • Necháme marinovat v chladu alespoň 2 hodiny. 
  • Pak pečeme na rozpáleném grilu asi 4 minuty z každé strany
Kapr na vánoční způsob na grilu s tymiánem.
Zdroj: receptnajedlo.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (14 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *