E-shop vánoční osvětlení

Nepečené jablečné kuličky s datlemi a mandlemi

12. 9. 2025

Lahodné a zdravé vánoční kuličky, které nemusíte péct, jsou veganské, bez lepku, bez rafinovaného cukru a s vysokým obsahem vlákniny. Mlsejte bez výčitek!

Co budete potřebovat

Na kuličky:

  • 1 šálek sušených jablek
  • 1 šálek sušených datlí bez pecek
  • ½ šálku mandlí
  • 2 lžíce mandlového másla
  • ½ lžičky mleté ​​skořice
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 šálku vanilkového proteinového prášku dle výběru
  • 1 malé gala jablko, zbavené jádřinců a nakrájené
  •  špetka soli

Volitelně na ozdobení:

  • ¼ šálku bezlepkových ovesných vloček
  • 2 lžíce granoly dle výběru
  • ¼ šálku drcených mandlí
  • 1 lžíce kokosového cukru

Postup

  • Datle namočte na 10–15 minut do horké vody, aby změkly, a poté slijte.
  • Přidejte datle, sušená jablka, mandle, mandlové máslo, skořici, muškátový oříšek, proteinový prášek a nakrájené jablko do kuchyňského robotu a mixujte 1-3 minuty, podle potřeby oškrábejte stěny robota stěrkou.
  • Měli byste mít lepivé, hladké těsto.
  • Těsto přendejte do mísy a tvarujte kuličky o velikosti menšího golfového míčku. 
  • Někdy pomůže mít trochu mokré ruce, když je těsto extra lepivé.
  • Jakmile uděláte malou kuličku, obalte ji vybraným toppingem (ovesné vločky, granola, drcené mandle nebo kokosový cukr) a přendejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Takto pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
  • Užijte si to!
Oříškové kuličky s jablky.
www.nutritioninthekitch.com

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (22 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *