Nepečené kokosové kuličky Raffaello
12. 9. 2025
Kdo by neznal proslulé bonbony s lahodným krémem a mandlí zdobené strouhaným kokosem. Vyrobte si jejich vlastní domácí verzi!
Ingredience:
- 150 g bílé čokolády
- 180 g vanilkových oplatek
- 120 ml smetany ke šlehání
- 80 g loupaných mandlí
- strouhaný kokos na obalení
Postup:
- Smetanu nalijte do malého hrnce a na mírném ohni ji lehce zahřejte.
- Přidejte na kousky nalámanou bílou čokoládu.
- Za stálého míchání čokoládu rozpusťte, abyste získali hladký krém.
- Odstavte a nechte nejprve vychladnout při pokojové teplotě a poté vložte na alespoň 4 hodiny, ale lépe přes noc, do ledničky.
- Po uplynutí potřebné doby rozmixujte vanilkové oplatky a smíchejte je s bílou čokoládovou směsí.
- Pomocí lžíce odebírejte kousky směsi a do jejího středu vložte oloupanou mandli.
- Rukama vytvarujte do tvaru kuličky.
- Stejným způsobem postupujte, dokud nezpracujete veškeré těsto.
- Každou Rafaelo kuličku nakonec obalte ve strouhaném kokosu a vložte do papírových košíčků.
- Skladujte v chladu.

Kokos můžete při vánočním pečení použít jen v receptech na Rafaelo kuličky, ale také při přípravě nepečeného cukroví šohajky. Inspirujte se!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě