Nepečené mocca vánoční sušenky
12. 9. 2025
Tyto nepečené moka sušenky je nutné skladovat v mrazáku, před podáváním je ale ponechte 5-10 minut při pokojové teplotě.
Ingredience:
- 200 g máslových sušenek
- 400 ml smetany ke šlehání
- 80 g moučkového cukru
- 300 g kondenzovaného mléka
- 40 g instantní kávy
Na polevu
- 100 g hořké čokolády
- nasekané mandle nebo lískové oříšky podle potřeby
Postup:
- Z celkového množství smetany odeberte dvě až tři polévkové lžíce, přidejte instantní kávu a zahřívejte na sporáku, dokud se káva nerozpustí.
- Nechte zcela vychladnout a poté přidejte kondenzované mléko, nejlépe studené z lednice.
- Důkladně promíchejte, dokud se káva nespojí s kondenzovaným mlékem.
- Vyšlehejte zbylou smetanu s moučkovým cukrem a pomalu ji přidávejte do kondenzovaného mléka s kávou.
- Měli byste získat lehkou, nadýchanou směs.
- Směs vložte do pekáče vyloženého pečicím papírem, výšku směsi uzpůsobte vašim preferencím.
- Pokud směs rozetřete příliš řídce, bude tenká i vrstva, kterou vložíte do sušenek.
- Vložte na několik hodin do mrazáku.
- Pomocí vykrajovátka, jehož velikost co nejvíce odpovídá velikosti máslových sušenek, vykrájejte zmrzlý kávový krém.
- Položte jej na jednu sušenku a přiklopte druhou.
- Sušenky dejte na 30 minut do chladničky.
- Následně rozpusťte hořkou čokoládu a namočte do ní mocca cukroví.
- Nechte okapat a posypejte nasekanými mandlemi či ořechy.
- Cukroví položte svisle na talíř tak, aby se ještě čerstvá čokoláda nedotýkala povrchu, a dejte je do mrazáku.
- Poté je v mrazáku skladujte v kontejneru.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup