E-shop vánoční osvětlení

Nepečené mocca vánoční sušenky

12. 9. 2025

Tyto nepečené moka sušenky je nutné skladovat v mrazáku, před podáváním je ale ponechte 5-10 minut při pokojové teplotě.

Ingredience:

  • 200 g máslových sušenek
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 80 g moučkového cukru
  • 300 g kondenzovaného mléka
  • 40 g instantní kávy

Na polevu

  • 100 g hořké čokolády
  • nasekané mandle nebo lískové oříšky podle potřeby

Postup:

  1. Z celkového množství smetany odeberte dvě až tři polévkové lžíce, přidejte instantní kávu a zahřívejte na sporáku, dokud se káva nerozpustí.
  2. Nechte zcela vychladnout a poté přidejte kondenzované mléko, nejlépe studené z lednice.
  3. Důkladně promíchejte, dokud se káva nespojí s kondenzovaným mlékem.
  4. Vyšlehejte zbylou smetanu s moučkovým cukrem a pomalu ji přidávejte do kondenzovaného mléka s kávou.
  5. Měli byste získat lehkou, nadýchanou směs.
  6. Směs vložte do pekáče vyloženého pečicím papírem, výšku směsi uzpůsobte vašim preferencím.
  7. Pokud směs rozetřete příliš řídce, bude tenká i vrstva, kterou vložíte do sušenek.
  8. Vložte na několik hodin do mrazáku.
  9. Pomocí vykrajovátka, jehož velikost co nejvíce odpovídá velikosti máslových sušenek, vykrájejte zmrzlý kávový krém.
  10. Položte jej na jednu sušenku a přiklopte druhou.
  11. Sušenky dejte na 30 minut do chladničky.
  12. Následně rozpusťte hořkou čokoládu a namočte do ní mocca cukroví.
  13. Nechte okapat a posypejte nasekanými mandlemi či ořechy.
  14. Cukroví položte svisle na talíř tak, aby se ještě čerstvá čokoláda nedotýkala povrchu, a dejte je do mrazáku.
  15. Poté je v mrazáku skladujte v kontejneru.
Nepečené vánoční pečivo s moka zmrzlinou.
zdroj: sicilianicreativiincucina.it

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.3 / 5 (22 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *