Nepečené ovesné hrudky

12. 9. 2025

Nepečené vánoční cukroví je oblibou každé domácnosti, ovšem nepečené veganské cukroví si oblíbíte snad ještě víc.

Budete potřebovat:

  • 3 ½  lžíce kokosového oleje
  • ½  hrnku přírodního mandlového másla
  • ½ hrnku javorového sirupu
  • ¼ čajové lžičky soli 
  • 1 ½  lžičky vanilkového extraktu
  • ½ lžičky skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 ½  hrnku ovesných vloček
  • ¾  hrnku rozinek nebo mini čokoládových lupinek – veganských 

Postup přípravy:

  • V hrnci promíchejte kokosový olej, mandlové máslo, javorový sirup a sůl.
  • Teplotu snižte na nízkou a občas promíchejte – dokud se kokosový olej nerozpustí.
  • Jakmile se olej rozpustil, za stálého míchání přiveďte směr k varu.
  • Vařte po dobu 2 minut za stálého míchání a podle potřeby upravte teplotu – směs by měla být lesklá.
  • Hrnec oddělejte ze sporáku a přimíchejte vanilkový extrakt, skořici a muškátový oříšek a vše dobře zamíchejte.
  • Nakonec přidejte ovesné vločky spolu s rozinkami nebo čokoládou – míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Připravte si pečící papír, na který pokládejte kuličky vytvarované z připravené směsi.
  • Nechte kuličky zcela vychladnout a poté je uložte do nepropustné misky a skladujte v lednici.
nepečené ovesné hrudky
Zdroj foto: https://detoxinista.com

Autor článku Michaela Romanová

Mým koníčkem je samozřejmě psaní, nicméně většinu mého času mi zaberou mí dva synové - rošťáci. Rádi spolu jezdíme na výlety nejenom po okolí. Bydlím v miniaturní vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, kde jsem se ráda usadila po rušném životě v Londýně. Večer si ráda sednu s kamarády na dobré pivko nebo třeba s kytarou k ohni a k dobrému jídlu.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (61 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *