Nepečené ovesné hrudky
12. 9. 2025
Nepečené vánoční cukroví je oblibou každé domácnosti, ovšem nepečené veganské cukroví si oblíbíte snad ještě víc.
Budete potřebovat:
- 3 ½ lžíce kokosového oleje
- ½ hrnku přírodního mandlového másla
- ½ hrnku javorového sirupu
- ¼ čajové lžičky soli
- 1 ½ lžičky vanilkového extraktu
- ½ lžičky skořice
- špetka muškátového oříšku
- 1 ½ hrnku ovesných vloček
- ¾ hrnku rozinek nebo mini čokoládových lupinek – veganských
Postup přípravy:
- V hrnci promíchejte kokosový olej, mandlové máslo, javorový sirup a sůl.
- Teplotu snižte na nízkou a občas promíchejte – dokud se kokosový olej nerozpustí.
- Jakmile se olej rozpustil, za stálého míchání přiveďte směr k varu.
- Vařte po dobu 2 minut za stálého míchání a podle potřeby upravte teplotu – směs by měla být lesklá.
- Hrnec oddělejte ze sporáku a přimíchejte vanilkový extrakt, skořici a muškátový oříšek a vše dobře zamíchejte.
- Nakonec přidejte ovesné vločky spolu s rozinkami nebo čokoládou – míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Připravte si pečící papír, na který pokládejte kuličky vytvarované z připravené směsi.
- Nechte kuličky zcela vychladnout a poté je uložte do nepropustné misky a skladujte v lednici.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě