E-shop vánoční osvětlení

Nepravá humrová pomazánka z filé

12. 9. 2025

Humra lze nahradit také kouskem rybího filé. Majonézu můžete nahradit kombinací bílého jogurtu a zakysané smetany.

Ingredience:

  • 200 g rybího filé (například treska)
  • 80 g celeru
  • 50 g mrkve
  • 1 jablko
  • 100 g majonézy
  • 1 čajová lžička plnotučné hořčice
  • čerstvá šťáva z poloviny citronu
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Rybí filé poduste několik minut doměkka.
  2. Když filé chladne, nastrouhejte najemno mrkev, celer a jablko.
  3. V případě přání je možné celer a mrkev krátce podusit, ale není to nutné.
  4. Vyhlédnuté filé rozmačkejte vidličkou a odstraňte případné kosti.
  5. Jablko vymačkejte, abyste z něj odstranili přebytečnou šťávu.
  6. Do misky s rozmačkaným filé přidejte mrkev, celer a jablko a zamíchejte.
  7. Přidejte majonézu a vše důkladně spojte.
  8. Ochutnejte a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

Před servírováním pomazánku opět nechte několik hodin v ledničce, lépe do sebe proniknou jednotlivé chutě.

Miska s pomazánkou z rybího filé.
zdroj: dixonsseafood.com

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (21 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *