Nepravá humrová pomazánka z filé
12. 9. 2025
Humra lze nahradit také kouskem rybího filé. Majonézu můžete nahradit kombinací bílého jogurtu a zakysané smetany.
Ingredience:
- 200 g rybího filé (například treska)
- 80 g celeru
- 50 g mrkve
- 1 jablko
- 100 g majonézy
- 1 čajová lžička plnotučné hořčice
- čerstvá šťáva z poloviny citronu
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Rybí filé poduste několik minut doměkka.
- Když filé chladne, nastrouhejte najemno mrkev, celer a jablko.
- V případě přání je možné celer a mrkev krátce podusit, ale není to nutné.
- Vyhlédnuté filé rozmačkejte vidličkou a odstraňte případné kosti.
- Jablko vymačkejte, abyste z něj odstranili přebytečnou šťávu.
- Do misky s rozmačkaným filé přidejte mrkev, celer a jablko a zamíchejte.
- Přidejte majonézu a vše důkladně spojte.
- Ochutnejte a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
Před servírováním pomazánku opět nechte několik hodin v ledničce, lépe do sebe proniknou jednotlivé chutě.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě