Olivové crostini přímo do pusy
12. 9. 2025
Olivy jednoznačně na sváteční stůl patří. Chutnají skvěle, jsou oblíbené a k popíjení sedí, jako nic jiného. Připravte si olivové jednohubky pro gurmány podle našich receptů.
Ingredience:
- 1/2 šálku černých oliv bez pecky
- 1/2 šálku zelených oliv s papričkou
- 2 střední stroužky česneku
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- 4 lžíce másla
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- 1/2 šálku nastrouhaného sýra Monterey jack/čedar
- 1/4 šálku čerstvé petrželky (lze vynechat nebo dát sušenou)
- 1 bageta
Postup práce:
- V chopperu nebo robotu rozmělněte směs oliv s česnekem.
- Poté přendejte směs do misky.
- Přijdejte k olivám parmazán, máslo a olivový olej a zpracujte na pastu.
- Do pasty přimíchejte ještě sýr Monterey jack nebo čedar, dle možností.
- Bagetu nakrájejte na kolečka a potřete olivovou směsí.
- Pečte v troubě, dokud se nevytvoří bublinky, které lehce zhnědnou.
- Podávejte ihned, ideálně přímo z trouby.

Zaujal vás tento recept? Tak právě proto jsme jich připravili celý komplet, inspirujte se našimi jednohubkami s olivami a připravte si vynikající pokrm u vás doma.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě