E-shop vánoční osvětlení

Pečený kapr na másle v troubě

12. 9. 2025

Pátráte-li po jednoduchém receptu, který chuť kapra nijak “nezabíjí”, ale naopak ji vyzdvihuje, je tento recept to pravé pro vás. 

Připravte si toto vynikající jídlo a nechte si chutnat!

Ingredience

  • 1 čerstvý vykuchaný kapr (7–8 kusů z 1,8 kg ryby)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • mouka
  • olej na smažení
  • 50 ml vody
  • 50 g másla

Postup

  • Kapra omyjte, odřízněte mu hlavu a uložte ji bokem pro přípravu rybí polévky, pokud chcete. 
  • Kapra nakrájejte na podkovy, osušte je papírovou utěrkou, osolte, okořeňte čerstvě mletým pepřem a obalte v mouce. Odstavte na několik minut. 
  • Kroužky smažte po částech dozlatova v rozpáleném oleji a ihned je vložte do zapékací misky, ve které budete kapra servírovat na stůl. Na dno misky nalijte asi 50 ml vody, navrch položte máslo, případně naaranžujte snítky petrželky. 
  • Mísu přikryjte pokličkou nebo alobalem a vložte do trouby, předehřáté na 200 °C a přikryté pečte přibližně 30 minut. 
  • Poté sejměte pokličku, odstraňte petrželku a kapra pečte dalších 10 minut, dokud nebude na povrchu křupavý. 
  • Podávejte posypané čerstvou petrželkou nebo nahrubo mletým chilli. 
  • Hotového kapra můžete podávat pouze s oblíbeným pečivem nebo k němu můžete přidat brambory vařené ve slupce.
Kapří podkovy na másle
zdroj: chillibite.pl

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (31 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *