Pečený kapr na másle v troubě
12. 9. 2025
Pátráte-li po jednoduchém receptu, který chuť kapra nijak “nezabíjí”, ale naopak ji vyzdvihuje, je tento recept to pravé pro vás.
Připravte si toto vynikající jídlo a nechte si chutnat!
Ingredience
- 1 čerstvý vykuchaný kapr (7–8 kusů z 1,8 kg ryby)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- mouka
- olej na smažení
- 50 ml vody
- 50 g másla
Postup
- Kapra omyjte, odřízněte mu hlavu a uložte ji bokem pro přípravu rybí polévky, pokud chcete.
- Kapra nakrájejte na podkovy, osušte je papírovou utěrkou, osolte, okořeňte čerstvě mletým pepřem a obalte v mouce. Odstavte na několik minut.
- Kroužky smažte po částech dozlatova v rozpáleném oleji a ihned je vložte do zapékací misky, ve které budete kapra servírovat na stůl. Na dno misky nalijte asi 50 ml vody, navrch položte máslo, případně naaranžujte snítky petrželky.
- Mísu přikryjte pokličkou nebo alobalem a vložte do trouby, předehřáté na 200 °C a přikryté pečte přibližně 30 minut.
- Poté sejměte pokličku, odstraňte petrželku a kapra pečte dalších 10 minut, dokud nebude na povrchu křupavý.
- Podávejte posypané čerstvou petrželkou nebo nahrubo mletým chilli.
- Hotového kapra můžete podávat pouze s oblíbeným pečivem nebo k němu můžete přidat brambory vařené ve slupce.

Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.