Peprmintové pusinky z bílků
12. 9. 2025
Když vánoční sněhové pusinky dochutíte trochou mátového extraktu a ozdobíte proužky červeného barviva, vznikne vám tento skvost, který nejen že krásně vypadá, ale i skvěle chutná.
Co budete potřebovat:
- 3 bílky pokojové teploty
- ¼ lžičky vinného kamene
- ¼ lžičky mátového extraktu
- ⅛ lžičky soli
- ¾ šálku krystalového cukru
- červené potravinářské barvivo bez chuti
Postup:
- Předehřejte troubu na 95 stupňů Celsia.
- Plech vyložte pečicím papírem.
- V misce stolního mixéru nebo ve velké míse šlehejte bílky, vinný kámen, mátový extrakt a sůl na střední rychlost, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
- Postupně přidávejte po jedné lžíci cukr a šlehejte na vysokou rychlost, dokud se nevytvoří tuhé vrcholy.
- Na vnitřní stranu plastového zdobícího sáčku s kulatou špičkou naneste pomocí štětce pruhy červeného barviva.
- Sáček naplňte našlehanou směsí a na plech nanášejte pusinky.
- Pečte 90 minut nebo dokud pusinky neztuhnou.
- Vypněte troubu a nechte dvířka trouby mírně otevřená po dobu 60 minut.
- Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a podávejte.

Inspirujte se i našimi recepty na vánoční pusinky z mandlí. Určitě si pochutnáte!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup