E-shop vánoční osvětlení

Peprmintové pusinky z bílků

12. 9. 2025

Když vánoční sněhové pusinky dochutíte trochou mátového extraktu a ozdobíte proužky červeného barviva, vznikne vám tento skvost, který nejen že krásně vypadá, ale i skvěle chutná. 

Co budete potřebovat:

  • 3 bílky pokojové teploty
  • ¼ lžičky vinného kamene
  • ¼ lžičky mátového extraktu
  • ⅛ lžičky soli
  • ¾ šálku krystalového cukru
  • červené potravinářské barvivo bez chuti

Postup: 

  • Předehřejte troubu na 95 stupňů Celsia.
  • Plech vyložte pečicím papírem.
  • V misce stolního mixéru nebo ve velké míse šlehejte bílky, vinný kámen, mátový extrakt a sůl na střední rychlost, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
  • Postupně přidávejte po jedné lžíci cukr a šlehejte na vysokou rychlost, dokud se nevytvoří tuhé vrcholy.
  • Na vnitřní stranu plastového zdobícího sáčku s kulatou špičkou naneste pomocí štětce pruhy červeného barviva. 
  • Sáček naplňte našlehanou směsí a na plech nanášejte pusinky.
  • Pečte 90 minut nebo dokud pusinky neztuhnou.
  • Vypněte troubu a nechte dvířka trouby mírně otevřená po dobu 60 minut.
  • Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a podávejte.
Červené pusinky na tácech.
www.organizedisland.com

Inspirujte se i našimi recepty na vánoční pusinky z mandlí. Určitě si pochutnáte!

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.3 / 5 (18 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *