E-shop vánoční osvětlení

Perníčky ze sádla

12. 9. 2025

Sádlové perníčky s sebou přinášejí nejen typickou vůni, ale i ducha českých tradic. Receptů na ně existuje mnoho a každý má nějakou vlastní vychytávku.

V tomto případě se jedná o recept využívající sádlo, díky němuž jsou perníčky ihned měkké a nemusíte je péct s předstihem.

Ingredience:

  • 650 g hladké mouky
  • 250 g cukru moučka
  • 120 g sádla
  • 2 lžíce medu
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička perníkového koření
  • špetka jedlé sody (na špičku lžičky)
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 5 vajec

Na polevu:

  • 1 bílek
  • 150 g moučkového cukru
  • lžička citronové šťávy
  • 1 lžička bramborového škrobu

Postup:

  1. Smíchejte nejprve všechny sypké ingredience (mouku, cukr, prášek do pečiva, koření, jedlou sodu, kakao).
  2. Přidejte med, 4 celá vajíčka a sádlo (změklé na pokojovou teplotu).
  3. Vypracujte těsto a nechte chvíli odstát.
  4. Poté z něj vyválejte placku silnou zhruba 0,5 cm a vykrajujte libovolné tvary.
  5. Položte na plech vyložený pečícím papírem. vajíčkem.
  6. Pečte na 180 °C zhruba 7 minut a ještě teplé perníčky potřete zbylým rozmíchaným vejcem.
  7. Polevu připravte vyšleháním daných ingrediencí, ideálně elektrickým šlehačem. Ideální hustotu můžete upravit množstvím citrónové šťávy.
Vánoční perníčky se sádlem
Zdroj: c.pxhere.com

S tímto sádlovým vánočním cukrovím rozhodně neuděláte chybu, zaručeně zmizí velice rychle a klidně se stane i součástí vašich vánočních zvyků.

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (33 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *