Pomazánka falešný humr s uzenou makrelou
12. 9. 2025
Netradiční spojení makrely, tvarohu a mrkve dělá z této pomazánky opravdu skvělý gurmánský zážitek.
Ingredience:
- 250 g uzené makrely
- 200 g polotučného tvarohu nebo smetanového sýra typu Philadelphia
- 100 g mrkve
- 50 g zakysané smetany
- 1/2 cibule
- 2 polévkové lžíce křenové pasty
- čerstvá šťáva z poloviny citronu
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Uzenou makrelu zbavte kostí a kůže.
- Kousky rybího masa vložte společně tvarohem či smetanovým sýrem a křenovou pastou do kuchyňského robota.
- Krátce zpracujte.
- Přidejte najemno nastrouhanou mrkev, nadrobno nasekanou cibuli, citronovou šťávu a zakysanou smetanu.
- Důkladně zamíchejte a ochutnejte.
- V případě potřeby dochuťte solí a pepřem či přidejte více citronové šťávy.
- Před podáváním dejte pomazánku z uzené makrely vychladit do ledničky.
Falešná humrová pomazánka chutná znamenitě s nejrůznější syrovou zeleninou. Servírovat ji můžete třeba s kousky papriky, rajčaty, okurkou, květákem či brokolicí.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě