E-shop vánoční osvětlení

Pomazánka z hermelínu a romadúru

12. 9. 2025

Tento recept na hermelínovou pomazánku na chlebíčky není pro slabé povahy. Vyrábí se ze směsi vyzrálých měkkých sýrů, sladké nebo pálivé papriky a trošky cibule přihozené do směsi. Pomazánka je velmi aromatická a nemusí být pro všechny, ale chuťově je fantastická.

Co budeme potřebovat

  • 115 g zralého romadúru
  • 115 g zralého hermelínu
  • 115 g másla
  • 30 g jemně nasekané cibule
  • 1 lžíce sladké maďarské papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky soli
  • pepř
  • smetanový sýr (pro dosažení požadované konzistence)

Postup

  • Ve střední misce rozmačkejte dohromady romadúr, hermelín a změklé máslo, dokud se dobře nespojí.
  • Přidejte mletou cibuli, sladkou maďarskou papriku, pikantní papriku, mletý kmín, sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti.
  • Přidejte smetanový sýr, aby pomazánka měla správnou konzistenci.
  • Dejte na pár hodin do lednice, aby se chutě spojily.

A jak si nejlépe užít vánoční atmosféru? No přeci ve svetrech s vánočním motivem. Podívejte se na ty, které prošly naší recenzí.

Skleněná miska s hermelínovou pomazánkou a romadúrem.
Zdroj: recipesfromeurope.com

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (15 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *