Pomazánka z hermelínu a romadúru
12. 9. 2025
Tento recept na hermelínovou pomazánku na chlebíčky není pro slabé povahy. Vyrábí se ze směsi vyzrálých měkkých sýrů, sladké nebo pálivé papriky a trošky cibule přihozené do směsi. Pomazánka je velmi aromatická a nemusí být pro všechny, ale chuťově je fantastická.
Co budeme potřebovat
- 115 g zralého romadúru
- 115 g zralého hermelínu
- 115 g másla
- 30 g jemně nasekané cibule
- 1 lžíce sladké maďarské papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky soli
- pepř
- smetanový sýr (pro dosažení požadované konzistence)
Postup
- Ve střední misce rozmačkejte dohromady romadúr, hermelín a změklé máslo, dokud se dobře nespojí.
- Přidejte mletou cibuli, sladkou maďarskou papriku, pikantní papriku, mletý kmín, sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti.
- Přidejte smetanový sýr, aby pomazánka měla správnou konzistenci.
- Dejte na pár hodin do lednice, aby se chutě spojily.
A jak si nejlépe užít vánoční atmosféru? No přeci ve svetrech s vánočním motivem. Podívejte se na ty, které prošly naší recenzí.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě