Pomerančové pusinky
12. 9. 2025
Budete potřebovat:
Těsto:
- 175 g změklého másla
- 30 g cukru moučka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 150 g hladké mouky
- 25 g kukuřičného škrobu
Krém:
- 60 g změklého másla
- 125 g moučkového cukru
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- nastrouhaná kůra z 1/2 pomeranče
Postup přípravy:
- Máslo společně s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte dohladka.
- Do připravené směsi přidejte opatrně mouku a škrob a pomalu zašlehejte.
- Připravte si zdobící sáček, do kterého těsto nalijte.
- Na plech vyložený pečícím papírem stříkejte pusinky.
- Pečte na 180 stupňů asi 8 minut.
- Upečené pusinky nechte zcela vychladnout.
- Mezitím si připravte náplň.
- Všechny suroviny na náplň smíchejte dohromady a opravdu dobře šlehejte – tak, aby vám vznikl hladký krém.
- Hotový krém vložte na 2 hodiny do lednice.
- Pusinky krémem slepujte – vždy dvě k sobě.
- Hotové vánoční cukroví skladujte v chladnu a suchu.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě