Pomerančové pusinky

12. 9. 2025

Budete potřebovat:

Těsto:

  • 175 g změklého másla
  • 30 g cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 25 g kukuřičného škrobu

Krém:

  • 60 g změklého másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • nastrouhaná kůra z 1/2 pomeranče

Postup přípravy:

  • Máslo společně s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte dohladka.
  • Do připravené směsi přidejte opatrně mouku a škrob a pomalu zašlehejte.
  • Připravte si zdobící sáček, do kterého těsto nalijte.
  • Na plech vyložený pečícím papírem stříkejte pusinky. 
  • Pečte na 180 stupňů asi 8 minut.
  • Upečené pusinky nechte zcela vychladnout. 
  • Mezitím si připravte náplň.
  • Všechny suroviny na náplň smíchejte dohromady a opravdu dobře šlehejte – tak, aby vám vznikl hladký krém.
  • Hotový krém vložte na 2 hodiny do lednice.
  • Pusinky krémem slepujte – vždy dvě k sobě.
  • Hotové vánoční cukroví skladujte v chladnu a suchu.
pomerančové pusinky
Zdroj foto: https://asymphonyinthekitchen.com

Autor článku Michaela Romanová

Mým koníčkem je samozřejmě psaní, nicméně většinu mého času mi zaberou mí dva synové - rošťáci. Rádi spolu jezdíme na výlety nejenom po okolí. Bydlím v miniaturní vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, kde jsem se ráda usadila po rušném životě v Londýně. Večer si ráda sednu s kamarády na dobré pivko nebo třeba s kytarou k ohni a k dobrému jídlu.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (53 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *