Pudinkové linecké cukroví
12. 9. 2025
Klasické linecké cukroví je vánoční tradice. Pokud do něj ale přidáte ještě pudink, můžete si být jistí, že ho už jinak nebudete chtít připravovat.
Můžete také vyzkoušet dietnější variantu lineckého těsta, a to s pomocí receptů na zdravé vánoční cukroví.
Ingredience
- 300 g polohrubé mouky
- 130 g moučkového cukru
- 2 sáčky vanilkového pudinku (může být i jiná příchuť)
- 170 g másla (případně Hery)
- 1 vejce
- marmeláda nebo krém na slepování
Postup
- Pudinkový prášek s moučkovým cukrem prosejte do mísy, přidejte mouku a promíchejte.
- Přidejte vejce a nakrájené změklé máslo. Zpracujte všechny suroviny v hladké těsto a dejte jej odpočinout do lednice minimálně na 1 hodinu nebo i přes noc.
- Z těsta vyválejte plát o síle 0,3–0,5 cm a vykrojte z něj libovolné tvary (do některých můžete vykrojit kolečka, aby skrze ně byla vidět marmeláda). Na plech se snažte dávat kousky cukroví v podobné velikosti, aby se vše propeklo rovnoměrně.
- Pečte v troubě, vyhřáté na 160 °C.
- Upečené cukroví nechte vychladnout a následně jej, pomocí marmelády, slepujte k sobě.
- Na ozdobu můžete hotové pudinkové vánoční cukroví posypat moučkovým cukrem.

Nejen čokoládovou polevou můžete cukroví ozdobit. Inspirujte se dalšími polevami na vánoční cukroví.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě