E-shop vánoční osvětlení

Pusinky s čokoládovým krémem a kandovaným kokosem

12. 9. 2025

Těmito nádhernými pusinkami uděláte před svou rodinou i hosty velkou parádu. Křehoučké pusinky jsou slepeny lahodným čokoládovým krémem a obalené domácím kandovaným kokosem, který si zvládne připravit úplně každý. 

Budete potřebovat:

Na pusinky:

  • 2 bílky
  • 130 g moučkového cukru
  • 1 lžička kakaového prášku, prosátého

Na čokoládový krém:

  • 60 g 70% čokolády
  • 2 lžíce smetany
  • 275 ml šlehačky

Na ozdobu:

  • 225 g strouhaného kokosu
  • 10 lžic základního cukrového sirupu

Postup:

Kandovaný kokos:

  • Předehřejte troubu na 120°C.
  • Kokos promíchejte se sirupem, aby byl dobře obalený. 
  • Rozetřete na plech vyložený pečícím papírem. 
  • Pečte, dokud kokos přestane být mokrý, občas vidličkou kokos promíchejte.
  • Nechte vychladnout.

Pusinky:

  • Předehřejte troubu na 150°C.
  • Vyložte dva plechy pečícím papírem. 
  • V čisté míse elektrického mixéru vyšlehejte všechen moučkový cukr s bílky.
  • Šlehejte na plnou rychlost, dokud směs nevytvoří tuhé špičky. 
  • Jemně přimíchejte kakaový prášek a přendejte do zdobícího sáčku s kulatou špičkou.
  • Tvarujte malé špičaté tvary a pečte 45 minut nebo dokud neztuhnou, nebudou křupavé a snadno se neodlepí od pečícího papíru. 
  • Nechte vychladnout.
  • Dále si připravte čokoládový krém. 
  • Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
  • Když je čokoláda rozpuštěná, stáhněte ji z ohně a vmíchejte 2 lžíce smetany a promíchejte, aby vznikla hladká lesklá ganache. 
  • Do ganache ve třech fázích opatrně vmíchejte šlehačku. 
  • Pokud to neuděláte opatrně, studená šlehačka způsobí, že ganache zhoustne a vytvoří pruhy v celém krému. 
  • Čokoládový krém nalijte do čistého zdobícího sáčku s kulatou špičkou. 
  • Na základ jedné sněhové pusinky naneste malé množství čokoládového krému a přiklopte další pusinkou. 
  • Okraj všech slepených pusinek obalte kandovaným kokosem tak, aby se přilepil na čokoládový krém, který se vytlačí ze středu. 
  • Pusinky naaranžujte na pěkný stojánek a podávejte s jemně ušlehanou smetanou.
Křehoučké pusinky slepené lahodným čokoládovým krémem a obalené domácím kandovaným kokosem.
www.ballymaloe.ie

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.3 / 5 (15 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *