Recept na mandlové vánoční cukroví s medovým krémem
12. 9. 2025
Další úžasná varianta, která rozpoutá chuťový požitek. Upečte si toto cukroví spolu s videorádcem.
Ingredience:
- ¼ hrnku mandlových plátků
- 1 hrnek změklého másla
- 1 hrnek cukru
- ¼ hrnku medu
- 1 vejce
- ½ lžičky mandlového extraktu
- ½ hrnku mandlové mouky
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 a ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- Na krém
- ¼ hrnku medu
- 2 lžíce změklého másla
Postup:
- Mandlové plátky si opražte v malém pekáčku v troubě při 180°C. Hotové jsou ve chvíli, kdy začínají zlátnout a voní. Trvá to asi 8-10 minut..
- Nakrájejte je na malé kousky.
- Vyšlehejte si máslo s cukrem do nadýchané pěny (trvá to 3-5 minut).
- Přidejte med a vejce, šlehejte.
- Přidejte mandlový extrakt, mandlovou mouku, mouku, jedlou sodu a vše dobře smíchejte.
- Z hotového těsta oddělujte kousky a tvořte kuličky.
- Ukládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Kuličky mírně stlačte do tvaru placky a prstem udělejte uprostřed důlky.
- Pečte při 180°C asi 8-10 minut.
- Mezitím, co se cukroví peče, nachystejte si krém.
- Smíchejte med s máslem.
- Do důlků vychladlého cukroví vlijte krém a posypte praženými mandlemi.
Videorecept zde:
Honey Almond Cookies

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě