Rumové měsíčky s polevou
12. 9. 2025
Možná znáte toto vánoční cukroví s citronovou polevou. Dovolte nám představit vám o něco zajímavější recept, a to recept s polevou z rumu.
Ingredience
Těsto:
- 140 g polohrubé mouky
- 140 g cukru moučka
- 140 g másla
- 40 g kakaa
- 4 vejce
- 120 g mletých ořechů (volitelné)
Poleva:
- 200 g cukru moučka
- 3 lžíce rumu
- 3 lžíce horké vody
- 3 lžíce oleje
- citronová šťáva (volitelné)
Postup
- Vyšlehejte máslo s cukrem a kakaem. Šlehejte asi 20 minut, dokud nevytvoříte pěnu.
- Za stálého míchání přidejte vajíčka a mouku. Snažte se, aby těsto působilo jako pěna.
- Rozetřete hmotu na, vymazaný a hrubou moukou vysypaný, plech. Pro rovnoměrné rozprostření použijte stěrku.
- Pečte ve vyhřáté troubě, na 175 °C, a to po dobu asi 20 minut.
- Mezitím smíchejte ingredience na polevu a vytvořte hladkou hmotu. Tou potřete upečené těsto poté, co jej necháte trochu vychladnout.
- Můžete začít vykrajovat. A jak vykrajovat půlměsíčky, abyste využili co nejvíce těsta? Vykrajujte tvary, pomocí formičky, těsně vedle sebe. Zbyde vám tak nejméně odpadu.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup