E-shop vánoční osvětlení

Rybí polévka z filé

12. 9. 2025

Pakliže byste si rádi dopřáli vánoční rybí polévku, ale nemáte příležitost mít kapra, můžete zkusit polévku z filé. Je jednoduchá a po chuťové stránce uspokojí. 

Ingredience:

  • 2 lžíce másla
  • 2 středně velké cibule
  • petržel
  • 2 ks mrkve
  • kousek celeru
  • 4 lžíce hladké mouky
  • ½ lžičky muškátového květu
  • ¼ lžičky mletého pepře 
  • 400 g rybího filé
  • 2 litry zeleninového vývaru
  • sůl

Postup:

  • Cibuli, mrkev, celer, petržel nakrájíme na kostičky. 
  • Na másle orestujeme cibuli, přidáme mrkev, petržel, celer a restujeme asi 5 minut. 
  • Poté zaprášíme moukou, chvíli restujeme, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut. 
  • Když je zelenina měkká, přidáme na kousky nakrájené filé. 
  • Vaříme asi 10 minut do změknutí, nakonec dochutíme muškátovým květem.
Rybí polévka z mraženého filé.
Zdroj: kulinarnapokusa.pl

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (26 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *