E-shop vánoční osvětlení

Rychlé vanilkové rohlíčky z hrníčku

12. 9. 2025

Nechce se vám při pečení zdržovat vážením ingrediencí? V tom případě vás jistě potěší tento hrníčkový recept.

Ingredience:

  • 2 a 1/4  šálku hladké mouky
  • 1 šálek mletých blanšírovaných mandlí nebo mandlové mouky
  • 1 šálek másla
  • 3/4 šálku moučkového cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 čajové lžičky mandlového extraktu
  • 1/8 čajové lžičky soli
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 170 °C.
  2. Ve středně velké míse ručním šlehačem ušlehejte moučkový cukr a máslo do nadýchané směsi.
  3. Přidejte vanilku a mandlový extrakt, dobře promíchejte.
  4. Přidejte sůl a opět důkladně promíchejte.
  5. Do máslové směsi po částech vmíchejte mouku a mleté mandle nebo mandlovou mouku.
  6. Vše rukama uhněťte do podoby celistvého těsta.
  7. Na lehce pomoučené desce pomocí válečku rozválejte těsto na tloušťku asi 1 cm.
  8. Pomocí vykrajovátek ve tvaru půlměsíce vykrájejte jednotlivé kousky cukroví.
  9. Zbytky těsta spojte, vyválejte a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
  10. Plech s pečicím papírem a vanilkovými rohlíčky vložte do předehřáté trouby.
  11. Pečte dozlatova přibližně 12-15 minut.
  12. Ještě teplé rohlíčky zlehka posypejte moučkovým cukrem.
Rohlíčky s vanilkou a mandlemi.
zdroj: thespruceeats.com

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (36 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *