Rychlé vanilkové rohlíčky z hrníčku
12. 9. 2025
Nechce se vám při pečení zdržovat vážením ingrediencí? V tom případě vás jistě potěší tento hrníčkový recept.
Ingredience:
- 2 a 1/4 šálku hladké mouky
- 1 šálek mletých blanšírovaných mandlí nebo mandlové mouky
- 1 šálek másla
- 3/4 šálku moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/4 čajové lžičky mandlového extraktu
- 1/8 čajové lžičky soli
- moučkový cukr na posypání
Postup:
- Předehřejte si troubu na 170 °C.
- Ve středně velké míse ručním šlehačem ušlehejte moučkový cukr a máslo do nadýchané směsi.
- Přidejte vanilku a mandlový extrakt, dobře promíchejte.
- Přidejte sůl a opět důkladně promíchejte.
- Do máslové směsi po částech vmíchejte mouku a mleté mandle nebo mandlovou mouku.
- Vše rukama uhněťte do podoby celistvého těsta.
- Na lehce pomoučené desce pomocí válečku rozválejte těsto na tloušťku asi 1 cm.
- Pomocí vykrajovátek ve tvaru půlměsíce vykrájejte jednotlivé kousky cukroví.
- Zbytky těsta spojte, vyválejte a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
- Plech s pečicím papírem a vanilkovými rohlíčky vložte do předehřáté trouby.
- Pečte dozlatova přibližně 12-15 minut.
- Ještě teplé rohlíčky zlehka posypejte moučkovým cukrem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě