Skořicové hvězdičky s karamelovým krémem
12. 9. 2025
Slaďoučký karamel zaručuje skvělou výslednou chuť každého cukroví. Co víc, v kombinaci se skořicí získáte jedinečný pokrm, na kterém si vy i vaši hosté zaručeně pochutnáte!
Ingredience
Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 2 lžičky mleté skořice (nemusí být příliš vrchovaté)
- 180 g změklého tuku na pečení (Hera)
- 3 žloutky
Skořicový krém do cukroví:
- 75 ml smetany ke šlehání
- 90 g bonbonů značky Toffo
- 100 g změklého másla
Postup
Těsto:
- Mouku s moučkovým cukrem a skořicí prosejte do mísy, přidejte změklou Heru, žloutky a vypracujte jemné těsto.
- Z těsta udělejte váleček, zabalte jej do potravinové fólie a dejte na pár hodin odpočinout do lednice.
- Těsto si můžete jeden den připravit a zpracovávat jej až druhý den. Odpočaté těsto rozválejte na plát o síle 0,3–0,5 cm.
- Z plátu vykrojte hvězdičky, přeskládejte je na plech, vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby, předehřáté na 160 °C.
- Pečte dozlatova a ještě horké kousky rozložte na rovnou plochu (např. na drátěnou podložku na cukroví) a nechte je vychladnout.
Krém:
- Do malého kastrůlku nasypte Toffo bonbony a zalijte je šlehačkou. Kastrůlek postavte na mírný oheň a pomalu zahřívejte.
- Nezapomeňte směs celou dobu míchat, dokud se bonbony zcela nerozpustí a nespojí se šlehačkou. Poté směs odstavte a počkejte, až trochu vychladne.
- Nesmíte ovšem čekat dlouho, aby směs úplně neztuhla. Následně přidejte změklé máslo, které ve směsi důkladně rozmíchejte.
- Vzniklým krémem slepujte vždy dvě hvězdičky k sobě.
- Opatrně je, po namazání, naskládejte na větší místu nebo tác a dejte ztuhnout do lednice.

Další inspiraci pro výrobu skvělých krémů najdete v našich receptech s plněným vánočním cukrovím.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě