Skořicové hvězdičky s karamelovým krémem

12. 9. 2025

Slaďoučký karamel zaručuje skvělou výslednou chuť každého cukroví. Co víc, v kombinaci se skořicí získáte jedinečný pokrm, na kterém si vy i vaši hosté zaručeně pochutnáte!

Ingredience

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice (nemusí být příliš vrchovaté)
  • 180 g změklého tuku na pečení (Hera)
  • 3 žloutky

Skořicový krém do cukroví:

  • 75 ml smetany ke šlehání
  • 90 g bonbonů značky Toffo
  • 100 g změklého másla

Postup

Těsto:

  • Mouku s moučkovým cukrem a skořicí prosejte do mísy, přidejte změklou Heru, žloutky a vypracujte jemné těsto.
  • Z těsta udělejte váleček, zabalte jej do potravinové fólie a dejte na pár hodin odpočinout do lednice.
  • Těsto si můžete jeden den připravit a zpracovávat jej až druhý den. Odpočaté těsto rozválejte na plát o síle 0,3–0,5 cm.
  • Z plátu vykrojte hvězdičky, přeskládejte je na plech, vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby, předehřáté na 160 °C.
  • Pečte dozlatova a ještě horké kousky rozložte na rovnou plochu (např. na drátěnou podložku na cukroví) a nechte je vychladnout.

Krém:

  • Do malého kastrůlku nasypte Toffo bonbony a zalijte je šlehačkou. Kastrůlek postavte na mírný oheň a pomalu zahřívejte.
  • Nezapomeňte směs celou dobu míchat, dokud se bonbony zcela nerozpustí a nespojí se šlehačkou. Poté směs odstavte a počkejte, až trochu vychladne.
  • Nesmíte ovšem čekat dlouho, aby směs úplně neztuhla. Následně přidejte změklé máslo, které ve směsi důkladně rozmíchejte.
  • Vzniklým krémem slepujte vždy dvě hvězdičky k sobě. 
  • Opatrně je, po namazání, naskládejte na větší místu nebo tác a dejte ztuhnout do lednice.

Váleček s vyváleným skořicovým těstem a vykrojenými hvězdičkami.
zdroj: savingdessert.com

Další inspiraci pro výrobu skvělých krémů najdete v našich receptech s plněným vánočním cukrovím.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (64 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *