Skořicové pusinky bez cukru
12. 9. 2025
I pusinky si můžete připravit v nízkosacharidové variantě. Stačí místo cukru použít stévii! A rázem máte cukroví, které je keto, nízkokalorické, bezlepkové a ještě ke všemu skvěle chutná.
Co budete potřebovat:
- 2 vaječné bílky
- ⅛ lžičky vinného kamene
- ½ šálku stévie
- ½ lžičky vanilky
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
Postup:
- Předehřejte troubu na 135 stupňů Celsia a vyložte velký plech pečícím papírem.
- Ve stolním mixéru šlehejte na střední rychlosti bílky s vinným kamenem, dokud směs nezačne pěnit.
- Do zpěněné směsi po jedné lžíci přidávejte stévii a pokračujte ve šlehání, dokud se nevytvoří tuhé vrcholy.
- Přidejte vanilku, skořici a muškátový oříšek a promíchejte, aby se vše spojilo.
- Přeneste směs do zdobícího sáčku se špičkou a na plech tvořte cca 2,5 cm pusinky ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe.
- Pusinky pečte jednu hodinu.
- Poté nechte dvířka trouby zavřená, vypněte troubu a nechte pusinky ztuhnout.
- To může trvat jednu až osm hodin v závislosti na tom, jak křupavé pusinky máte rádi.
- Nechte si chutnat!

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup