E-shop vánoční osvětlení

Skořicové pusinky bez cukru

12. 9. 2025

I pusinky si můžete připravit v nízkosacharidové variantě. Stačí místo cukru použít stévii! A rázem máte cukroví, které je keto, nízkokalorické, bezlepkové a ještě ke všemu skvěle chutná.

Co budete potřebovat:

  • 2 vaječné bílky 
  • ⅛ lžičky vinného kamene 
  • ½ šálku stévie
  • ½ lžičky vanilky 
  • 1 lžička mleté ​​skořice 
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku

Postup: 

  • Předehřejte troubu na 135 stupňů Celsia a vyložte velký plech pečícím papírem. 
  • Ve stolním mixéru šlehejte na střední rychlosti bílky s vinným kamenem, dokud směs nezačne pěnit.
  • Do zpěněné směsi  po jedné lžíci přidávejte stévii a pokračujte ve šlehání, dokud se nevytvoří tuhé vrcholy.
  • Přidejte vanilku, skořici a muškátový oříšek a promíchejte, aby se vše spojilo. 
  • Přeneste směs do zdobícího sáčku se špičkou a na plech tvořte cca 2,5 cm pusinky ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe. 
  • Pusinky pečte jednu hodinu. 
  • Poté nechte dvířka trouby zavřená, vypněte troubu a nechte pusinky ztuhnout. 
  • To může trvat jednu až osm hodin v závislosti na tom, jak křupavé pusinky máte rádi.
  • Nechte si chutnat!
Pusinky se skořicí v mističce, a ruka, které si je nabírá.
www.thesugarfreediva.com

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (35 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *