E-shop vánoční osvětlení

Sladké domácí oplatky a trubičky

12. 9. 2025

Na tento recept budete ideálně potřebovat oplatkovač, díky kterému si usnadníte práci a budete mít oplatky krásně tenké. 

Co budete potřebovat

  • 15 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 30 g krystalového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 2 lžíce medu
  • 300 g hladké mouky
  • včelí vosk podle potřeby

Postup

  • V misce smíchejte dohladka máslo, vejce, krystalový a vanilkový cukr, 450 ml vody, mléko a med. 
  • Za stálého míchání pak postupně přidávejte mouku. 
  • Hotové těsto nechte odstát v chladničce, ideálně 24 hodin.
  • Druhý den rozehřejte oplatkovač a potřete včelím voskem. 
  • Těsto nalijte do středu oplatkovače, zavřete ho a pečte přibližně 30-35 sekund.
  • Upečenou oplatku vyjměte na talíř a tento postup opakujte s polovinou těsta.
  • Z druhé poloviny těsta budeme tvořit trubičky. 
  • Postup je stejný, akorát upečenou oplatku ještě teplou srolujte do role za pomoci rukojeti vařečky. 
  • Tento postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
  • Hotové oplatky a trubičky podávejte s medem a česnekem.
Křehké oplatky a trubičky na talíři, vedle je vánoční výzdoba.
www.gastro-tipy.sk

Máme pro vás také recenzi adventních kalendářů pro děti, ze kterých je nebudou bolet zuby. Jsou plné hraček a skvěle jim tak ukrátí čas čekání na Štědrý večer.

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (25 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *