Slavnostní kapr na modro na vánoční stůl
12. 9. 2025
I vařený kapr může velice příjemně potěšit. A to nejen, když hledáte dietní verzi.
Ingredience:
- 4 podkovy z kapra
- 100 g petržele
- 200 g mrkve
- 100 g celeru
- 1 cibule
- 2 kuličky nového koření
- 2 kuličky černého pepře
- 100 ml bílého vína
- 60 ml jablečného octa
- šťáva z 1 citronu
- sůl
Postup:
- Kořenovou zeleninu si nakrájíme na nudličky, stejně tak i cibuli.
- Dáme do hrnce spolu s cca 600 ml vody, kořením, solí, vínem, octem a citronem a dáme vařit.
- Po 10 minutách vaření přidáme kapří podkovy a vaříme dalších 15 minut.
- Kapra servírujeme spolu se zeleninou.

Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.